Vijf artikelen over welbevinden waar jij je voordeel mee doet

Vijf artikelen over welbevinden waar jij je voordeel mee doet
15 februari 2019 Hans Le Roux

Veel mensen hebben in onze hectische maatschappij last van stress, piekergedachten of zitten niet ‘lekker in hun vel’. En hoe mooi ook vaak voorgesteld: dé oplossing voor welbevinden en vitaliteit bestaat niet. Want sommige dingen overkomen je nu eenmaal. Bovendien is niet alles in het leven maakbaar of bereikbaar.

Vijf artikelen waar jij je voordeel mee kunt doen

Onlangs heb ik vijf bij elkaar horende artikelen over vitaliteit en welbevinden geschreven. Deze artikelen zijn ook goed afzonderlijk van elkaar te lezen. Naast enige achtergrondinformatie bevatten deze artikelen tips voor versterking én onderhoud van mentale vitaliteit en welbevinden. Onderstaand tref je per artikel een korte omschrijving en link aan.

Van acceptatie tot waardengericht leven

In het artikel  ‘Over pijn, lijden en acceptatie lees je dat pijn onvermijdelijk bij het leven hoort. Dit is lichamelijke pijn of ongemak. Maar ook pijn in de vorm van vervelende gedachten, herinneringen of gevoelens. Dit artikel bevat een aantal tips die bereidheid tot acceptatie van deze pijn vergroten.

Een veel toegepaste, maar weinig succesvolle tactiek tegen pijn is ‘piekeren’. In de artikelen ‘Gedachten kan je niet stoppen’ en ‘Piekeren is raar’ tref je diverse tips aan om meer afstand te nemen van je piekergedachten.

Het artikel  ‘Hoe kan ik mild en compassievol naar mezelf kijken’ is vooral geschreven voor mensen die de lat altijd hoog leggen. Of moeite hebben zichzelf te accepteren zoals ze zijn.

Door waardengericht leven kan je bijvoorbeeld zelfbewuster reageren op situaties en meer stabiliteit en richting in je leven ervaren. In het artikel ‘Durf te kiezen en heb de moed te doen’ lees je hoe jij jouw persoonlijke waarden kunt achterhalen. En en wat je tegen faalangst kunt doen bij het nastreven van je doelstellingen.

Meer welbevinden en vitaliteit ervaren is vooral doen

Een valkuil is dat je denkt eerst er helemaal klaar voor te moeten zijn om meer uit je leven te halen. Of dat je er vooral over praat in plaats van dat je actie onderneemt. Het zetten van de eerste stappen is soms best eng. Maar door niets te doen mis je ook veel mooie ervaringen in het leven.

Mocht je een steuntje in de rug kunnen gebruiken, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Hans Le Roux

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*