Verstandig omgaan met je emoties en gedachten

Verstandig omgaan met je emoties en gedachten
26 juni 2019 Hans Le Roux

Het leven gaat niet altijd over rozen. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met tegenspoed of lichamelijk ongemak. Vervelende situaties en gebeurtenissen kan je niet terugdraaien of altijd voorkomen. Je kunt wel kiezen hoe je ermee omgaat en wel door verstandig om te gaan met je emoties en gedachten.

(c) Hans Le Roux | mentale vitaliteitsschema |www.ontspannenomgaanmetstress.nl

Opkroppen en piekeren

Als je langdurig je emoties onderdrukt (opkroppen) krijg je er steeds meer last van. Onderdrukte emoties vinden namelijk vroeg of laat een uitgang door op een onverwacht moment tot uitbarsting te komen. De bekende druppel die de emmer doet overlopen.

Ook het blijven hangen in emoties (piekeren) leidt tot steeds heftigere emoties. Muggen worden door het piekeren steeds grotere olifanten.

Accepteren en loslaten

Door  je gedachten en emoties te accepteren en los te laten ontstaat er (weer) ruimte voor een rijk en zinvol leven. De situatie of gebeurtenis wordt er niet anders van. Maar je raakt ook geen energie meer kwijt aan opkroppen en piekeren.

Accepteren en loslaten kan je leren

Accepteren en loslaten is moeilijk. Dit weet ik niet alleen uit eigen ervaring, maar ook uit de ervaring van mijn cliënten. Maar verstandig omgaan met je emoties en gedachten kan je leren. Hoe korter de periode van vermijden of piekeren is, hoe eenvoudiger dit gaat.

Wil jij ook leren verstandig met je emoties en gedachten om te gaan? En hierdoor meer:

  • Energie ervaren.
  • Ontspannen omgaan met (werk)stress.
  • Voldoening uit je leven en werk halen.
  • Relativeren bij tegenslagen.
  • Zelfvertrouwen ervaren.

Neem dan vrijblijvend contact met mij op en informeer naar de mogelijkheden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*