Hoe jij je mentale veerkracht kunt versterken

Hoe jij je mentale veerkracht kunt versterken
6 januari 2020 Hans Le Roux

Met ons psychisch welbevinden is het in Nederland niet zo best gesteld. We zien een stijging van het aantal mensen met burn-out klachten. Ook onder jongeren. Zo’n achthonderdduizend Nederlanders slikken antidepressiva en ongeveer een miljoen Nederlanders kampt met angstgevoelens.

We maken ons massaal zorgen over de toekomst door alle negatieve berichten over het klimaat, aanslagen, overbevolking en toenemende polarisatie. Daarnaast werken we alle dagen vooral met ons hoofd en hebben we te maken met razendsnelle veranderingen. We verstouwen ontzettend veel informatie en leggen ook onder invloed van de social media de lat ongelooflijk hoog. En dan hebben we het nog niet gehad over de serieuze narigheid of botte pech waarmee we in het leven te maken kunnen krijgen …

Geen wonder zal je zeggen dat veel mensen in onze hectische maatschappij last hebben van stress  of op een of andere manier niet ‘lekker in hun vel zitten’.

Maar helemaal juist is deze conclusie niet. Want naast alle persoonlijke tegenslagen en sombere berichten, is er gelukkig ook een gezond tegenwicht in de vorm van mentale veerkracht.

Het boekje Hoe jij je mentale veerkracht kunt versterken bevat een aantal tips waarmee je jouw mentale vitaliteit kunt versterken. Coachsessies met cliënten, mijn levenservaring en mijn passie voor vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling hebben hiertoe als inspiratiebron gediend.

Veel succes met het onderhouden en versterken van je mentale veerkracht!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*