Je vitaler voelen? Denk dan ook eens aan E-mail coaching

Je vitaler voelen? Denk dan ook eens aan E-mail coaching
30 april 2020 Hans Le Roux

Sinds medio 2017 coach ik naar hun tevredenheid cliënten met stressklachten of die al langere tijd niet ‘lekker in hun vel zitten’. Zij waarderen vooral de laagdrempeligheid en het snel merkbare effect. Als nadeel noemen zij de reisafstand naar mijn praktijk in Winterswijk.

Om ook cliënten die niet in de buurt van Winterswijk te kunnen ondersteunen bied ik E-mail coaching aan. Email-coaching heeft een aantal grote voordelen en is daarom een serieus alternatief voor ‘face-to-face’ coaching in mijn praktijk.

Wat zijn de voordelen van E-mail coaching?

De voordelen van E-mail coaching zijn:

 • Plaats en tijd onafhankelijk. Hiermee bespaar je reistijd en kan je aan de slag gaan wanneer het jou uitkomt.
 • Meer contactmomenten. Het aantal contactmomenten kan veel groter zijn dan bij face-to-face coaching. Hierdoor boek je sneller resultaten.
 • Het staat zwart op wit. Omdat de communicatie via e-mail plaatsvindt hoef je geen aparte aantekeningen te maken. Het na kunnen lezen van de opdrachten en de behaalde successen helpen goed bij het vasthouden van de veranderingen.
 • Sociale anonimiteit. Onderzoek heeft aangetoond dat door het niet lijfelijk aanwezig zijn van een coach, mensen zich sneller openstellen en gemakkelijker geneigd zijn met nieuw gedrag te experimenteren.
 • Schrijven. Onderzoek heeft meermaals uitgewezen dat schrijven over gebeurtenissen bijdraagt aan de verwerking ervan. Door te schrijven doe je sneller nieuwe inzichten op omdat je je verhaal kunt teruglezen. Van je af schrijven lucht ook op en bevordert hiermee optimisme. Ook ervaar je meer een gevoel van controle en welbevinden omdat opgeschreven gedachten en emoties minder snel met je aan de haal gaan.

Wanneer kan je me als E-mail coach inschakelen?

E-mail coaching kan dankzij de genoemde voordelen een goede vorm zijn als je op zoek bent naar (meer):

 • Energie
 • Motivatie
 • Veerkracht
 • Zelfvertrouwen
 • Voldoening in je leven of werk
 • Zingeving
 • Persoonlijke ontwikkeling

Hoe ziet een E-mail traject er in grote lijnen uit?

We starten met een vrijblijvende digitale of telefonische intake. Het doel hierbij is om globaal je coachvraag en coachdoel te achterhalen. Daarmee kan ik beoordelen of ik je kan ondersteunen en kan ik je een concreet aanbod[1]  doen.

Als je dit aanbod geaccepteerd hebt ga je aan de slag.

In de analysefase beschrijf je de actuele situatie en daarna de gewenste situatie. Met de inzichten die je opdoet bepaal je je einddoelen.

In de actiefase ga je aan de slag met het stapsgewijs behalen van je einddoel(en). Je oefent in je werk en je eigen leefomgeving. Je legt je ervaringen vast. Waar nodig stuur je bij.

In de outputfase ten slotte bepaal je of je je einddoel hebt bereikt. Ook besteed je aandacht aan het vasthouden en waar mogelijk uitbreiden van de behaalde resultaten.

In alle fasen heb ik als coach een ondersteunende, motiverende en spiegelende rol. Ik werk met je samen maar los je probleem niet op. Je leert methoden toe te passen waarmee jij zelfstandig je coachdoel kunt bereiken.

Over Hans

Als ervaringsdeskundige begrijp ik heel goed hoe boos, angstig en onmachtig je je kunt voelen als je ongezonde stress hebt. Ook welke gevolgen dit heeft voor je directe omgeving. Dit heeft mij op het idee gebracht een laagdrempelige coaching praktijk op te zetten waar je snel terecht kunt.

Gefascineerd door het effect van onze manier van denken op stress, zinbeleving en persoonlijke groei heb ik mijn dienstverlening uitgebreid. Daarom nodig ik je graag uit ook kennis te nemen van lifecoaching en mental coaching op mijn site www.ontspannenomgaanmetstress.nl.

Ik heb een bedrijfskundige en leidinggevende achtergrond. Hierdoor heb ik veel ervaring met het analyseren van complexe situaties en kan ik snel tot de kern van een probleem doordringen.

Als gediplomeerd vitaliteitscoach, mental coach en lifecoach maak ik gebruik van de wetenschappelijk bewezen effectieve methoden ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en RET (Rationeel Emotieve Therapie).

ACT is relatief nieuw. Het doel van ACT is dat mensen een zinvol en rijk leven kunnen leiden, terwijl ze de pijn en tegenslagen accepteren die daar onvermijdelijk bij horen.

RET bestaat al langer en is een succesvolle methode die mensen helpt hun gedrag te veranderen of om minder langdurige of dikwijls terugkerende vervelende gevoelens te ervaren als boosheid, verdriet, stress, somberheid of angst.

Ik ben gelukkig getrouwd met Meta en de trotse vader van Jasmijn en Max. Ik rijd graag in mijn Volvo en ik ben gek op onze kat James en hardlopen. Enkele andere kenmerken die betrekking hebben op mij zijn:

 • Autobladen, Omega Speedmaster, pianoconcerten en filmmuziek
 • Tom Hanks, wandelen en rijden in de bergen
 • Scandinavië, thrillers, Suske en Wiske, Sudoku
 • Romeinse Oudheid en jaren ’80 muziek.

[1] De kosten van sessies worden niet door een Zorgverzekeraar vergoed. Wel zijn werkgevers vaak bereid de kosten voor hun rekening te nemen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*