Lifecoaching voor jou

Ik help je bij het verrijken van je leven

Zingeving en zinbeleving zijn belangrijk voor vitaliteit en veerkracht. Zingeving is het zoeken naar betekenis in het leven. Zinbeleving is het ervaren van betekenisvolle emoties als opwinding, passie, voldoening, maar ook een negatieve emotie als verdriet bij rouwverwerking.

Ik help je bij het verrijken van je leven.

.

Ontbreekt er wat in je leven? Of ben je op zoek naar meer balans in je leven? Neem dan contact met mij op.

Contact

Wat is lifecoaching?

Bij lifecoaching staan zingeving en zinbeleving centraal. Lifecoaching betreft niet alleen het werk, privézaken of wensen, maar alles wat een rol in je leven speelt. Het gaat hierbij om de balans tussen acceptatie en verandering. Onderstaand tref je een aantal situaties aan waarin lifecoaching je leven kan verrijken.

Afstemmen levensgebieden; het geheel is meer dan de som der delen

Je hebt geen reden tot klagen. Je bent financieel onafhankelijk, hebt leuk werk en een fijne partner. Natuurlijk gaat niet altijd alles over rozen, maar je hebt het goed. Zeker als je naar de wereld om je heen kijkt. En toch, je durft het bijna niet te zeggen, ontbreekt er wat. En dat maakt je onrustig.

Verleidelijk is te denken van ‘wat zeur ik nou’. Maar daar help je jezelf en ook anderen niet mee. Als je het gevoel hebt dat er wat in je leven ontbreekt, heb je alle recht om dat te onderzoeken. Als lifecoach ondersteun ik je met het beter afstemmen van je levensgebieden op je behoeften.

Waardengericht leven

Je hebt met ziel en zaligheid gekozen voor het onderwijs. Bij jou staan je leerlingen altijd op de eerste plaats. En je kunt intens genieten als je merkt dat je leerlingen progressie maken. Maar na een paar jaar merk je dat het werk dat je altijd met zoveel passie hebt gedaan, je minder voldoening geeft. Je bent zelfs bang dat je net als een aantal van je collega’s afstevent op een burn-out.

Mogelijk verricht je je werk niet meer in overeenstemming met je waarden en idealen. Als lifecoach ondersteun ik je bij het (weer) bewust worden van en handelen naar je waarden en idealen. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat een carrière switch noodzakelijk is.

Leven volgens een levensfilosofie

Je beste vriend heeft in de afgelopen jaren een aantal nare ervaringen gehad. Een verbroken relatie, het plotselinge overlijden van zijn zus en een ernstige ziekte waar hij gelukkig van is genezen. Toch blijft je vriend beweren dat hij alles bij elkaar een zinvol leven leidt. Dit wil jij ook graag. Als je vraagt naar het ‘geheim’ van je vriend zegt deze dat hij heel veel kracht en inspiratie put uit zijn overtuiging dat ‘het leven mooi en waard is om te leven’.

Door middel van lifecoaching kan jij een eigen gezonde levensfilosofie ontwikkelen die beter bijdraagt aan jouw zinbeleving.

In harmonie leven met de stem van je gedachten

Direct na je studie ben je begonnen bij een bank. In de loop van de jaren heb je je opgewerkt naar een mooie managementfunctie. Je bent hier trots op en je kan je niet voorstellen ooit bij een andere werkgever aan de slag te gaan. Maar door een grote reorganisatie is er opeens geen plek meer voor je. En solliciteren op je 50e valt bepaald niet mee. Je voelt je moedeloos, boos en nutteloos. Met deze rotgevoelens sta je op en je gaat er ook mee naar bed. Je kunt op enig moment aan niets anders denken dan het verlies van je baan en het vinden van een nieuwe job.

Ik leer je de situatie beter te accepteren waardoor je meer geniet van alles wat zich in het hier en nu aandient. Door de rust die hieruit ontstaat zie je kansen en mogelijkheden die je voorheen niet zag.

Het verhaal van mijn leven

Je bent inmiddels de 65 gepasseerd. En echt tevreden ben je niet als je terugkijkt op je leven. Veel van je wensen van vroeger zijn niet uitgekomen. Door de ziekte van je vader heb je je middelbare school niet af kunnen maken en ben je vroeg aan het werk gegaan. De baantjes die je had gaven weinig voldoening, terwijl je juist zo graag een baan in het kleuteronderwijs had willen hebben. Je bent vroeg getrouwd en zoals dit in die tijd ging, stopte je als vrouw met werken. En nu je ouder wordt merk je dat je regelmatig last hebt van het verleden.

Het is heel begrijpelijk dat vervelende gebeurtenissen (verhalen) uit het verleden een negatieve stempel kunnen drukken op je leven. En zelfs onbedoeld je problemen kunnen vergroten. Als lifecoach ondersteun ik je bij het onderzoeken hoe jij je levensverhaal kunt vertellen dat meer bijdraagt aan je zinbeleving.

Neem contact met mij op, dan maken we een afspraak om kennis te maken.

Contact